Sitemap
Navn på ejendom:

Gindeskov Krat

Sagsnummer:

Sagsnummer:

2020-0857

Kontantpris:

3.950.000 kr.

Kontantpris:

Grundareal:

43,4 ha

Grundareal:

Postnummer:

7540 Haderup

Postnummer:

Intro:

Gindeskov Krat er beliggende 5 km syd for Haderup mel­lem Holstebro og Viborg. Ejendommen er på ca. 43,5 hektar og beliggende tæt ved større plantageområder herunder Nordre Feldborg Plantage og Søndre Feldborg Plantage.

Silvaestate---lang-blaa-knap

Beskrivelse:

Den østlige del af ejendommen er lettere kuperet og fal­der ned mod ådalen og Stavlund Å. Især det kupe­rede terræn ved ”Krathuset” er charmerende med en fin udsigt over ådalen og Stavlund Å.

Fritidshus
”Krathuset” er navnet på det hyggelige sommerhus-/skovhus beliggende i ejendommens østlige del. Boligen er opført i 1877 og har et boligareal på ca. 50 m2. Byg­ningen er ydmygt, men hyggeligt indrettet til fritidsbolig.Ejendommens sammensætning
Skoven udgøres af det charmerende egekrat Gindeskov Krat, der rummer meget store naturværdier og er godt terræn for hjortevildt.

I egekrattet findes en alsidig na­tur med en stor frodighed af planter i skov­bunden og olden til hjortevildt og fugle. Seneste ejere har efterladt væltede træer til naturligt henfald, hvilket giver stor biodiversitet med insekter og svampe. Her er rigtig ”troldeskov” med krogede træer. Og en fantastisk biotop til kantareller.

Den vestlige del af ejendommen udgøres overvejende af åbne hedearealer. Heden er rester af den tidligere meget store og sammenhængende hedeflade. Vegetationen ud­­gøres af flot hedelyng samt mange store flotte ene­bær.
 
Fiskeri og jagt

Mod øst snor Stavlund Å sig langs med ejendommens skel over ca. 1.500 m. Vandløbet har sit oprindelige for­løb og en righoldig natur. Der er et godt fiskevand i åen, hvor der forekommer en pæn bestand ­af ørreder.
 

 
Jagten i Gindeskov Krat er alsidig. Der er en god bestand af kronvildt, dåvildt og råvildt i området. Kronhjorte etablerer hvert år sølepladser enten ved åen eller fugtige områder i egekrattet. Ligeledes ses dåhjortens brunstgruber hyppigt. Der er tillige god jagt på bl.a. hare, ræv, snepper og trækkende krikænder.

Alt i alt er der således tale om en særdeles spændende ejendom, hvor man som ejer har rig mulighed for enestående natur- og jagtoplevelser kombineret med lettere skovdrift.

Skoven er delvis omfattet af fredskovspligt.
Ejen­dommen er ikke omfattet af landbrugspligt.
Ejendommen omfattet af fredning og en offentlig vandrerute.

Ejendommen er vurderet med benyttelse som ”sommerhus”.
Dette kan give udfordringer ved ønske om køb i selskab.

Prospekt:

Kommentar til prospekt:
BetDownloadPro:
som PDF og læs det med det samme.
Dokumenter:
BetBestil:
Kontaktoplysninger:

Kontakt:
Jesper Just Nielsen
T: +45 21 36 56 96
E: jjn@silvaestate.dk

Silvaestate---lang-blaa-knap

© Silva Estate a/s | Lysholt Allé 10 | DK-7100 Vejle | M: +45 21 36 56 96 | CVR 26157501 | E-mail | Cookies og privatlivspolitikker